Контакты

Історія появи спортивного костюма

Спортивні костюми з'явилися у минулому столітті. Раніше такий одяг не те що не був популярним, його взагалі не існувало. І це не дивно, адже спорт у тому понятті, яким ми його знаємо зараз почав розвиватися порівняно недавно.

gt3729_1.jpgА що було раніше?

Раніше силачі, які виступали у цирках, одягали трико. Звичайно, на сучасні чоловічі спортивні костюми Аdidas вони абсолютно не схожі, але трико не сковувало рухів. На сході бойові тренування проводились у кімоно. Складно повірити, але такі халати можна вважати найбільш наближеними до зовнішніх і функціональних характеристик спортивних костюмів. Примітно, що навіть перші жіночі шати для купання модельєри скопіювали саме з кімоно.

У всьому винен… велосипед!

Різноманітні змагання, які користувалися популярністю ще з давніх-давен, різко стали успішними в кінці дев'ятнадцятого століття. Тоді спорт став модним, люди пишалися причетними до нього. Саме в той момент модельєри задумалися про те, що потрібний спеціальний одяг не тільки для тренувань, але й для прогулянок, подорожей. До того ж, тоді винайшли велосипед, який став популярним як у чоловіків, так і у жінок. Поло, крикет, теніс, купання… На початку ХХ століття соромно було сказати про те, що не маєш жодного відношення до спорту. Тому виробники стали замислюватися про випуск зручних костюмів, які не сковують рухів.

Активістки та спортивні костюми

Проте подібні костюми робили виключно для чоловіків, що не подобалося емансипованим жінкам, котрі любили кататися на велосипеді, стрибки та тривалі прогулянки. Суфражистки виступали з різними закликами, до яких входив і зовнішній вигляд жінок. Ламати громадські підвалини вони вирішили за допомогою використання просторих піж для купання (тоді не було купальників) як наряди для прогулянок. Надалі дизайнери почали випускати вільні штани для жінок, потім і куртки, які виглядали приблизно так само, як і теперішні спортивні костюми. У 70-х роках минулого століття з'явилися і кросівки, адже займатися туфельками було незручно.

На сьогоднішній день спортивний костюм є однією з найпопулярніших форм одягу, тому що в ньому можна не лише займатися, а й ходити по дому, виходити на прогулянки тощо. При цьому жінкам вже не потрібно ламати підвалини, щоб одягатися в такий зручний і комфортний одяг.