Контакты

Як вибрати одяг для бігу взимку

Зимовий одяг для любителів бігу повинен захищати вас від поганої погоди, але в той же час бути зручним. Тому підібрати її не так просто, як здається, але можливо. Підходящий одяг дозволить вам відчувати таку радість від бігу в зимову холоднечу, як і в теплу пору року.

gr8946_0.jpgБаза

Перший шар, який прилягає до тіла, вибирайте із синтетичних матеріалів, щоб він не вбирав у себе вологу. Зупиніть вибір на поліестеровій майці. Натуральна тканина вбиратиме піт і швидко стане мокрою. Потім потрібно надіти термобілизну, вже з натурального матеріалу, яка вбере піт і дозволить зберегти оптимальну температуру тіла, запобігаючи переохолодженню.

Зовнішній шар

Вибирайте куртку-ветровку, яка захистить вас від снігу та дощу. Бажано, щоб вона була з каптуром на кнопках. Важливе правило – не надягайте надто багато теплих речей, щоб тіло не перегрілося.

Штаны

Підбирайте їх залежно від погоди. Ідеальний варіант - спортивні штани та підштанники. Перші захистять вас від дощу та снігу, а другі – не будуть затримувати вологу та створювати ефект термостату, завдяки чому чудово зігріють вас.

Взуття

Це найважливіший аспект для бігу будь-якої пори року. Не менш важливі і шкарпетки, які ви надягаєте під кросівки. Переконайтеся, що вони виконані з ненатуральних тканин і не вбиратимуть вологу, провокуючи переохолодження. Вибрати потрібну пару вам допоможе розпродаж спортивного взуття в Україні. Зупиніть вибір на м'якій та рифленій підошві, яка добре зчеплюватиметься з поверхнею. Усередині повинен бути хутряний прошарок, а зовні – водовідштовхувальне покриття. Якщо говорити про висоту, вибирайте черевики вище гомілки з можливістю заміни устілок. Ще один важливий момент: по можливості вибирайте зимову пару для бігу більше розмір вашої стопи.

Шапка та рукавиці

Голову та руки під час бігу теж треба захищати. Підбирайте рукавиці з овчини або інших натуральних матеріалів, щоб утримувати тепло. Якщо на вулиці не сильно холодно, на голову можна надіти кепку з вушками, що відвертаються. Для більш прохолодної погоди придбайте шапку з флісовою підкладкою. Для сильного мінусу підійдуть балаклави, які повністю закривають обличчя.

Як бачите, правила підбору одягу для бігу гранично прості, проте вони допоможуть уберегти вас від негоди і продовжувати отримувати насолоду від улюбленого спорту навіть холодною зимою.